Tijdschrift Lotje&co

10 jaar lang hebben we het tijdschrift Lotje&co gemaakt. Een tijdschrift vol verhalen, tips en ervaringen van andere ouders van een zorgintensief kind. Vele redacteuren hebben hieraan hun bijdrage gedaan. We zijn ze allemaal even dankbaar hiervoor. In 2019 viel het doek voor Lotje&co. Maar je kunt nog altijd het tijdschrift Lotje&co via onze webwinkel bestellen. Maar ben er wel snel bij, want op = op.

Pim Kok

Pim Kok is de vader van Jim met het fragiele X syndroom. Pim is tekstschrijver en schreef het boek Welkom op de show! Daarin vertelt hij anekdotisch, licht leesbaar en herkenbaar voor veel ouders van een zorgintensief kind over Jim. We publiceren een aantal hoofdstukken van het boek. Over Jim en het gezin waarin hij dagelijks ronddanst in zijn K3-show; Jim’s grote fascinatie naast supermarkten, kassa’s en koken.

Merel Olden

Merel Olden is een brus. Ze heeft namelijk een grote zus, Hester. De zorg voor Hester, die in een instelling woont, wordt steeds zwaarder. Ook omdat Hester steeds verder achteruit gaat. Haar liefde voor het schrijven en haar zus combineert ze in blogs over hun leven.

Julie Hendriks

Julie Hendriks is kunstschilder en zorgt alleen voor Beer van 22 en zijn zusje van 16. Beer is een jongeman met zwaar autisme, een verstandelijke beperking en een spraaktaal stoornis. Beer woont thuis en gaat naar een dagbesteding voor een groepje met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Veronique Werz

Veronique Werz heeft een gezin met twee zonen en een dochter. Haar oudste, Teun, was zeer ernstig meervoudig beperkt (zevmb). In 2009 startte ze stichting Lotje&co waarvoor in 2019 het doek viel. Het boek ‘wat niemand weet… ‘ bundelde de mooiste verhalen van die 10 jaar. Maar er blijkt nog genoeg te delen over wat niemand weet…

Silvie Warmerdam

Silvie Warmerdam is moeder van 3 grote zonen, Daniël van 18 met Downsyndroom is de middelste. Ze is schrijver en heeft, samen met andere ouders, een academie voor vervolgonderwijs na het VSO opgericht: ALEZ. Ze schrijft al jaren over het leven met Daniël in al zijn facetten.

Elise van der Velde

Elise van der Velde is partner bij een strategie- en communicatiebureau. Ze is getrouwd met Remco. Samen hebben ze drie kinderen, twee jongens en een meisje. Ties haar oudste is zwaar gehandicapt. Ze verhaalt op humoristische, eerlijke wijze over haar leven met Ties.