Vaders maken clip voor hun kinderen met Downsyndroom

aders van kinderen met Down
In 2017 maakte Thijs een videoclip met 50 andere vaders. Aan zijn oproep aan vaders van kinderen met Down werd massaal gehoor gegeven.

Het is gelukt: tientallen vaders met een kind met het syndroom van Down hebben zich gemeld bij Thijs de Bruijn. Beelden van hen heeft hij verwerkt in de clip van het nummer Wij2, over de band tussen hem en zijn 3-jarige dochtertje Eline.

Thijs is blij vertelt hij aan RTL Nieuws: ‘Nu is het ‘t verhaal van ons allemaal.’

In 2017 deed Thijs een oproep op Facebook. Hij had een rapnummer gemaakt over hoe het syndroom van Down bij zijn dochtertje hem had veranderd èn hoe hij er een completer mens door was geworden. Wat zou het mooi zijn, dacht hij, als ook andere vaders van kinderen met Down eraan zouden willen meedoen. Vaders, geen moeders

Vaders van kinderen met Down

Waarom vaders, en geen moeders?
Heel simpel, zegt Thijs. ‘Moeders laten al heel makkelijk van zich horen. Als ik een voorbeeldje mag geven: er is een community op Facebook, D Mama’s, waar wel 1.200 moeders van kinderen met Down lid van zijn. Die van de D Papa’s heeft geloof ik tachtig leden. Dat zegt genoeg.’

Na zijn oproep meldden zich al snel vijftig vaders. Met de beelden die zij aanleverden van zichzelf mét hun kind, maakte Thijs de clip van zijn rap compleet. Deze clip is het vervolg op Vaders Gezocht!


In het tijdschrift Lotje&co lieten we geregeld vaders, broers, opa’s aan het woord. Juist omdat we vonden dat zij te weinig zichtbaar zijn. Daarom vinden we dit initiatief zo stoer en geweldig. Want ja ook mannen mogen huilen en kwetsbaar zijn. Maar we merken vooral dat deze vaders van kinderen met Down – en andere beperkingen – vaak ongelooflijk trots zijn. Wil jij je collectie tijdschriften aanvullen? Dat kan, ze zijn nog steeds te koop in onze webshop. Niet allemaal maar een groot wel.