Wat als het gewone speciaal wordt?

Frits Spits

Bij een boek van Frits Spits spitsen we bij voorbaat onze oren al. Want opgegroeid met elke avond De Avondspits op de radio, is hij een icoon uit in ieder geval onze jeugd. Nu heeft hij het boek ‘Alles bleef zoals het was’ geschreven over de dood van zijn vrouw. Zijn jeugdliefde met wie hij vele jaren getrouwd was.

Het boek gaat over iemand verliezen, over houden van en hoe het gewone speciaal wordt als het gewone er niet meer is. We citeren: ‘Dat het gewone heel speciaal wordt, dat is het mooie van van elkaar houden. Daar gaat het in het dagelijks leven veel te weinig over, dat zie ik nu heel scherp.’

Als je gezond bent, je leven leeft, dan sta je niet stil bij het gewone. Dan ga je door. Dat stilstaan komt pas als dat gewone niet meer kan. Als je ziek wordt, je kind een beperking heeft of je partner beperkingen krijgt, als het anders dan anders gaat. Dan wordt het gewone speciaal en merk je pas hoeveel mensen om elkaar kunnen geven.

Het is een boek dat inspireert en troost, ook omdat het -uiteraard- over Nederlandse liedjes gaat waar Frits Spits zich staande en gaande mee houdt. En met achterin de cd met al die liedjes.

Je koopt het boek bij de boekhandel of online.

 


Lees ook hoe wij ouders-van gewoon zijn dat alles gewoon lijkt terwijl het niet gewoon is. Je leest alles over levend verlies in nummer 30 van Lotje&co.